Pasta Pastina stelline - паста "Пастіна"
Гарніри

Паста “Pastina” – покроковий рецепт пасти

0 коментарів

Доброго дня, дорогі читачі! Сьогодні хочу поділитися з вами дуже простим та смачним рецептом з італійської кухні, який ну дуже нам подобається – це паста “Pastina”. Трохи розкажу вам що це таке.

Що таке Пастіна?

Pasta Pastina – це класична італійська страва для душі.

Pastina перекладається з італійської як “маленька паста”. Це дуже крихітні макаронні вироби різноманітних милих форм. Одними з найпопулярніших видів пастіни є Stelline (маленькі зірочки), anellini (“маленькі кільця”), funghetti (“маленькі грибочки”) або alfabeti (“алфавіт”).

Пастіна є символом комфортної їжі в Італії, подається, коли комусь погано. Їжа для душі — це страви, які дарують відчуття ностальгії, тепла та емоційного комфорту. Такі страви часто асоціюються з домашньою їжею та знайомими смаками. Вони зазвичай прості, ситні та задовольняють потреби організму, даруючи відчуття благополуччя, особливо в стресові чи важкі моменти. Типові приклади: курячий бульйон, макарони з сиром, супи, картопляне пюре або страви з дитинства.

Pasta Pastina stelline - паста "Пастіна"
Pasta Pastina stelline – паста “Пастіна”

Приготування цієї пасти дуже просте. Маленьку за розміром пасту готують у бульйоні, поки більша частина рідини не вбереться. У ще теплу суміш одразу додають яйце (це не обов’язково), яке перемішують до однорідності. Також додають трохи тертого пармезану для більш насиченого смаку та кремової текстури та оливкову олію. Приправи дуже прості: лише трохи чорного перцю і, можливо, дрібка солі, залежно від солоності вашого бульйону та сиру. Також ми додаємо у пасту Pastina приправи сушені такі, як “базилік”, “італійська суміш”.

Pasta Pastina рецепт

Інгредієнти на 2 порції:

  1. курячий бульйон – 650 мл
  2. паста зірочки “stelline” – 200 грамів
  3. вершкове масло – 50 грамів
  4. твердий сир – 50 грамів
  5. сир пармезан – 20 грамів
  6. олія оливкова – 40-50 мл
  7. сіль, чорний мелений перець, італійські спеції (базилік, суміш італійських трав) – дрібка за смаком

Приготування:

  1. У сковорідку влийте курячий бульйон, додайте вершкове масло та трохи розтопіть.
  2. Додайте у бульйон пасту “stelline” зірочки та варіть на маленькому вогні доки паста не буде альденте (італ. al dente – злегка тверда паста, “на зуб” (зберігає пружність, не розварюється).)
  3. Коли паста майже готова зніміть з плити. Додайте спеції та твердий сир та перемішайте, якщо паста загустіла, додайте трохи бульйону, щоб паста була кремової текстури.
  4. Спробуйте на смак, якщо потрібно додайте дрібку солі.
  5. Викладіть пасту пастіну на тарілку посипте зверху пармезаном та полийте трохи оливковою олією. Та можна куштувати!
  6. Усе паста “Пастіна” готова! Можна одразу їсти! Смачного!

Паста “Pastina” – покроковий рецепт пасти (2 порції)

Автор Anna GrinКатегорія: ІталійськаКухня: Паста

Покроковий рецепт пасти “Пастіна” – pasta Pastina stelline

Інгредієнти

  • курячий бульйон – 650 мл

  • паста зірочки “stelline” – 200 грамів

  • вершкове масло – 50 грамів

  • твердий сир – 50 грамів

  • сир пармезан – 20 грамів

  • олія оливкова – 40-50 мл

  • сіль, чорний мелений перець, італійські спеції (базилік, суміш італійських трав) – дрібка за смаком

Приготування

  • У сковорідку влийте курячий бульйон, додайте вершкове масло та розтопіть.
  • Додайте пасту “stelline” (зірочки) та варіть на маленькому вогні до стану альденте (злегка тверда паста, “на зуб”).
  • Зніміть із плити, коли паста майже готова. Додайте спеції, твердий сир і перемішайте. Якщо паста загустіла, додайте трохи бульйону для кремової текстури.
  • Скуштуйте на смак, за потреби додайте сіль.
  • Викладіть пасту на тарілку, посипте пармезаном, полийте оливковою олією — і готово!

Нотатки

  • Зберігання: Залишки пасти можна зберігати в холодильнику в герметичному контейнері до 2 днів. Додайте трохи бульйону, щоб розм’якшити пасту та довести її до початкової текстури під час розігрівання.

Смачного! Buon appetito!

Також пропоную подивитися відео у Tik Tok та підписатися на профіль!

@foodie.com.ua

Step-by-Step Recipe for “Pastina” Pasta Stelline Pasta Recipe Ingredients: • Chicken broth – 650 ml • Stelline pasta (star-shaped) – 200g • Butter – 50g • Cheese (mozzarella or any cheese of your choice) – 50g • Parmesan cheese – 20g • Olive oil – 40-50 ml • Salt, black pepper, Italian spices (basil, Italian herb mix) – to taste Instructions: 1. Heat the chicken broth and add butter. 2. Add the stelline pasta and cook on a low heat until it reaches an al dente texture. 3. Remove the pan from the heat when the pasta is almost ready. Add spices and cheese, then mix it well. If the pasta thickens too much, add a bit of broth to achieve a creamy texture. 4. Taste and add some spices or salt if needed. 5. Serve the pasta, sprinkle with Parmesan cheese and drizzle with olive oil. Buon appetito! Паста “Пастіна” Інгредієнти: 1. курячий бульйон – 650 мл 2. паста зірочки “stelline” – 200 грамів 3. вершкове масло – 50 грамів 4. твердий сир – 50 грамів 5. сир пармезан – 20 грамів 6. олія оливкова – 40-50 мл 7. сіль, чорний мелений перець, італійські спеції (базилік, суміш італійських трав) – дрібка за смаком Приготування: 1. У сковорідку влийте курячий бульйон, додайте вершкове масло і розтопіть. 2. Додайте пасту “stelline” і варіть на маленькому вогні до альденте (злегка тверда паста). 3. Зніміть з плити, додайте спеції, твердий сир і перемішайте. Якщо паста загустіла, додайте трохи бульйону для кремової текстури. 4. Приправте на смак, за потреби додайте сіль. 5. Викладіть пасту на тарілку, посипте пармезаном, полийте оливковою олією і подавайте. Смачного! #pastina #stelline #pastinarecipe #recipe #recipes #pastatiktok #pasta #pastarecipe #pastarecipes

♬ Walking Around – Instrumental Version – Eldar Kedem

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*