salat-olive
Салати

Салат Олів’є, як у дитинстві: з ковбасою та телятиною, які підкорять ваш стіл!

1 коментар

Салат Олів’є вже давно став невіддільною частиною святкових столів в Україні та далеко за її межами. Незалежно від того, чи готуєте ви його на Новий рік, день народження або інше свято, ця страва завжди викликає асоціації з теплом і затишком.

Сьогодні я поділюся двома варіантами класичного рецепта салата олів’є, один з вареною ковбасою та другий з вареною телятиною. Обидва варіанти прості у приготуванні та неодмінно порадують вашу родину і гостей!

Салат Олів’є — це справжній символ святкового столу, який готують у кожній родині. Але в кожної господині є свої секрети, що роблять цю страву особливою. У своєму рецепті я використовую зелену цибулю, яка додає свіжості та пікантності.

Читайте далі та обирайте свій улюблений варіант салату олив’є!


Рецепт салата олів’є з ковбасою та зеленою цибулею

Салат Олів’є з ковбасою
Салат Олів’є з ковбасою

Інгредієнти:

  • Картопля — 6-8 шт.
  • Морква — 4 шт.
  • Яйця — 8-10 шт.
  • Мариновані огірки — 8-10 шт.
  • Варена ковбаса — 500 г
  • Консервований зелений горошок — 1 банка (250 г)
  • Зелена цибуля — пучок
  • Майонез — 300-400 г
  • Лавровий лист, перець горошком — для варіння м’яса
  • Сіль, мелений перець — за смаком
  • Рослинна олія – 2-3 ст. л

Приготування:

  1. Відварюємо картоплю та моркву в шкірці.
  2. Також відварюємо яйця в каструлі.
  3. Овочі та яйця остудіть, очистити від шкірки.
  4. Яйця потрібно очистити від шкарлупи.
  5. Наріжте кубиками картоплю та моркву середнім кубиком. Трохи підсоліть та додайте чорний мелений перець, та трохи соняшникової олії. Та добре все змішайте. Так овочі не будуть злипатись та салат буде розсипчастим.
  6. Ковбасу та яйця також наріжте кубиками та додайте до миски з овочами.
  7. Огірки також нарізаємо кубиком та ставимо у дуршлаг, щоб з них не було зайвої рідини. Потім додаємо до салату.
  8. Додайте у салат оливє зелений горошок, попередньо злив рідину.
  9. Перемішайте усі інгредієнти. Спробуйте на смак, чи вистачає солі та перцю.
  10. Промийте та наріжте дрібно зелену цибулю та додайте у салат.
  11. Тепер можна додавати майонез та ретельно все перемішати. Робіть це обережно, щоб салат не вийшов, як каша.
  12. Спробуйте ще раз салат на смак. Чи вистачає солі, перцю та майонезу.
  13. Готовий салат поставте в холодильник на мінімум на 2 години, щоб він настоявся перед подачею.

Рецепт салата олів’є з телятиною та зеленою цибулею

Салат Олів’є з телятиною
Салат Олів’є з телятиною

Інгредієнти:

  • Картопля — 6-8 шт.
  • Морква — 4 шт.
  • Яйця — 8-10 шт.
  • Мариновані огірки — 8-10 шт.
  • Теляча вирізка — 700-800 г
  • Консервований зелений горошок — 1 банка (250 г)
  • Зелена цибуля — пучок
  • Майонез — 300-400 г
  • Лавровий лист, перець горошком — для варіння м’яса
  • Сіль, мелений перець — за смаком
  • Рослинна олія – 2-3 ст. л

Приготування:

  1. Відварюємо картоплю та моркву в шкірці.
  2. Також відварюємо яйця в каструлі.
  3. Телячу вирізку варимо десь годину чи півтори, перший бульйон зливаємо. Даємо м’ясу охолонути. Також ви можете використати будь-яке інше м’ясо, но смачніше за все – це теляча вирізка, тому, що вона без жил та плівок.
  4. Овочі та яйця охолоджуємо та очищаємо від шкарлупи.
  5. Нарізаємо картоплю та моркву середніми кубиками. Трохи солимо, додаємо чорний перець і невелику кількість рослинної олії. Добре перемішуємо, щоб овочі не злипались, і салат вийшов розсипчастим.
  6. Телятину нарізаємо також кубиком.
  7. Огірки нарізаємо кубиками та кладемо в дуршлаг, щоб з них відійшла зайва рідина. Потім додаємо до салату.
  8. Вливаємо в салат зелений горошок, попередньо зливши з нього рідину.
  9. Все ретельно перемішуємо. Перевіряємо на смак, чи достатньо солі та перцю.
  10. Промиваємо та дрібно нарізаємо зелену цибулю, додаємо до салату.
  11. Тепер можна додавати майонез і обережно перемішувати, щоб салат залишився розсипчастим.
  12. Спробуйте салат на смак і, за необхідності, додайте більше солі, перцю чи майонезу.
  13. Поставте салат в холодильник на 2 години мінімум, щоб він настоявся перед подачею.

Тепер ви знаєте, як приготувати справжній салат олівє з телятиною чи класичний варіант з ковбасою. Сподіваюся, що мої поради та маленькі секрети допомогли вам створити смачну та улюблену страву, яка стане справжньою прикрасою будь-якого столу. Не забувайте, що кожен рецепт можна адаптувати під свій смак, додаючи улюблені інгредієнти або змінюючи пропорції. Головне — це бажання радувати своїх близьких смачними та домашніми стравами!

Бажаю вам гарного настрою та смачних свят!

Салат Олів’є з ковбасою

Автор Anna GrinКатегорія: Салати, Рецепти до свят, Новий Рік, РіздвоКухня: Українська

Традиційний салат олів’є з ковбасою та класичним смаком

Інгредієнти

  • Картопля — 6-8 шт.

  • Морква — 4 шт.

  • Яйця — 8-10 шт.

  • Мариновані огірки — 8-10 шт.

  • Варена ковбаса — 500 г

  • Консервований зелений горошок — 1 банка (250 г)

  • Зелена цибуля — пучок

  • Майонез — 300-400 г

  • Сіль, мелений перець — за смаком

  • Рослинна олія – 2-3 ст. л

Приготування

  • Картоплю та моркву відваріть у шкірці до готовності, приблизно 20-25 хвилин.
  • Яйця відваріть круто (приблизно 9 хвилин після закипання води).
  • Овочі та яйця остудіть, очистити від шкірки та шкаралупи.
  • Наріжте кубиками картоплю та моркву. Посоліть та поперчіть овочі, додайте рослинної олії, перемішайте. Цей крок ми робимо, щоб овочі не злиплися.
  • Яйця наріжте кубиками.
  • Огірки наріжте кубиками та відкиньте у сито, щоб не було зайвої рідини та салат не був водянистий.
  • Злийте з горошку рідину, додайте у салат.
  • Зелену цибулю вимити, та подрібнити, та додати у салат.
  • Додайте у салат майонез, перемішайте все гарненько. Спробуйте салат олівє на смак. Якщо потрібно додайте сіль, перець молотий чи майонез.
  • Готовий салат поставте у холодильники мінімум на 2 години, щоб він настоявся і був ще смачнішій.

Нотатки

  • Рецепт с вареною телятиною готується за таким же переліком, тільки нам потрібно попередньо відварити м’ясо та дати йому охолонути. Потім нарізати кубиком та додати у салат.

Один коментар

  1. Pingback: Салат з крабовими паличками і свіжим огірком!

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*