Салат Мімоза — це справжній смак дитинства, який я пам’ятаю ще з родинних свят. Простий, ніжний та дуже апетитний салат, він завжди був незмінним гостем на нашому столі, скільки я себе пам’ятаю.
Цей рецепт мі знайшли давним-давно, з мамою в якійсь кулінарній книзі радянських часів та вирішіли спробувати приготувати салат Мімоза. З тих часів – це один з найулюблених салатів до зимових свят.
У цьому рецепті я детально розповім, як приготувати традиційну «Мімозу» покроково, щоб навіть новачки могли легко повторити його вдома.
А тут зібрані усі улюблені рецепти до свят!
Покроковий рецепт салату Мімоза
Інгредієнти:
- 3 картоплини
- 1-2 моркви
- 6 яйєць
- 1 банка скумбрії або сардини в олії (або будь-якої іншої риби (консерви)
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 банка майонезу (250 г)
- Сіль за смаком
- Зелень для прикраси
Приготування:
- Відваріть картоплю та моркву приблизно 20-25 хвилин. Потім дайте їм охолонути та почистіть від шкурок.
- Відваріть яйця круто (приблизно 10 хвилин після закипання). Охолодіть та очистіть їх.
- Цибулю почистіть, дрібно наріжте і, якщо потрібно, промийте водою, щоб зняти гіркоту.
- Відкрийте банку з консервами, розімніть рибу виделкою.
- Моркву та картоплю натріть на крупній терці в окремі тарілки.
- Яйця розділіть на білки та жовтки. Білки натріть крупно, жовтки на дрібній терці (вони потрібні нам для прикраси салату Мімоза).
Збираємо салат “Мімоза” у правильній послідовності.
Салат Мімоза викладається шарами на плоску тарілку, також можна використати кільце та плоску тарілку, я часто так збираю салат. Так він виходить гарніший.
Кожен шар змащуємо майонезом та овочеві прошарки треба підсолити.
- Перший шар: Натерта картопля + сіль + майонез.
- Другий шар: Рибна консерва + цибуля + майонез.
- Третій шар: Морква + сіль + майонез.
- Четвертий шар: Білки від яєць + сіль + майонез.
- П’ятий шар: я завжди прикрашаю салат тертим жовтком натертим на дрібній терці.
- Зверху затягуємо салат харчовою плівкою і ставимо салат у холодильник мінімум на 2-3 години для просочування.
Для прикраси салату можна використати таку ідею, як на фото – гілку кріпу прикрасити зернами гранату, вийде щось схоже на новорічну ялинку.
Ось і все! Салат “Мімоза” готовий і чекає на вашу подачу. Я завжди залишаю його в холодильнику на кілька годин, щоб смаки добре змішалися, а він став ще смачнішим. Сподіваюся, цей рецепт принесе святковий настрій вашій родині, адже він завжди викликає тільки приємні емоції та чудові спогади. Смачного і до нових кулінарних зустрічей!
Рецепт класичної “Мімози”: смак дитинства на вашій тарілці
Категорія: СалатиКухня: УкраїнськаДізнайтеся, як приготувати традиційний салат “Мімоза” за простим покроковим рецептом, який передається з покоління в покоління. Моя донька до речі готує цей салат тільки так)))
Інгредієнти
3 картоплі відварені
1-2 моркви відварені
6 яєць відварених
1 банка скумбрії або сардини в олії (консерви)
1 ріпчаста цибуля
1 банка майонезу (250 г)
Сіль за смаком
Зелень для прикраси
Приготування
- Відваріть картоплю та моркву 20-25 хвилин, охолодіть і очистіть.
- Відваріть яйця круто (приблизно 10 хвилин), охолодіть та очистіть.
- Цибулю дрібно наріжте та промийте водою, щоб зняти гіркоту.
- Розімніть консервовану рибу виделкою.
- Моркву, картоплю та білки яєць натріть на крупній терці, жовтки — на дрібній (для прикраси).
- Збираємо салат
- Кожен шар змащуємо майонезом та овочеві прошарки треба підсолити.
- Перший шар: Натерта картопля + сіль + майонез.
- Другий шар: Рибна консерва + цибуля + майонез.
- Третій шар: Морква + сіль + майонез.
- Четвертий шар: Білки від яєць + сіль + майонез.
- П’ятий шар: я завжди прикрашаю салат тертим жовтком натертим на дрібній терці.
- Поставте салат у холодильник мінімум на 1-2 години, щоб він добре настоявся.