Салат Мімоза
Салати

Традиційний салат Мімоза: покроковий простий рецепт, перевірений часом

0 коментарів

Салат Мімоза — це справжній смак дитинства, який я пам’ятаю ще з родинних свят. Простий, ніжний та дуже апетитний салат, він завжди був незмінним гостем на нашому столі, скільки я себе пам’ятаю.

Цей рецепт мі знайшли давним-давно, з мамою в якійсь кулінарній книзі радянських часів та вирішіли спробувати приготувати салат Мімоза. З тих часів – це один з найулюблених салатів до зимових свят.

Салат Мімоза
Салат Мімоза

У цьому рецепті я детально розповім, як приготувати традиційну «Мімозу» покроково, щоб навіть новачки могли легко повторити його вдома.

Покроковий рецепт салату Мімоза

Інгредієнти:

  • 3 картоплини
  • 1-2 моркви
  • 6 яйєць
  • 1 банка скумбрії або сардини в олії (або будь-якої іншої риби (консерви)
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 банка майонезу (250 г)
  • Сіль за смаком
  • Зелень для прикраси

Приготування:

  1. Відваріть картоплю та моркву приблизно 20-25 хвилин. Потім дайте їм охолонути та почистіть від шкурок.
  2. Відваріть яйця круто (приблизно 10 хвилин після закипання). Охолодіть та очистіть їх.
  3. Цибулю почистіть, дрібно наріжте і, якщо потрібно, промийте водою, щоб зняти гіркоту.
  4. Відкрийте банку з консервами, розімніть рибу виделкою.
  5. Моркву та картоплю натріть на крупній терці в окремі тарілки.
  6. Яйця розділіть на білки та жовтки. Білки натріть крупно, жовтки на дрібній терці (вони потрібні нам для прикраси салату Мімоза).

Збираємо салат “Мімоза” у правильній послідовності.

Салат Мімоза викладається шарами на плоску тарілку, також можна використати кільце та плоску тарілку, я часто так збираю салат. Так він виходить гарніший.

Кожен шар змащуємо майонезом та овочеві прошарки треба підсолити.

  • Перший шар: Натерта картопля + сіль + майонез.
  • Другий шар: Рибна консерва + цибуля + майонез.
  • Третій шар: Морква + сіль + майонез.
  • Четвертий шар: Білки від яєць + сіль + майонез.
  • П’ятий шар: я завжди прикрашаю салат тертим жовтком натертим на дрібній терці.
  • Зверху затягуємо салат харчовою плівкою і ставимо салат у холодильник мінімум на 2-3 години для просочування.

Для прикраси салату можна використати таку ідею, як на фото – гілку кріпу прикрасити зернами гранату, вийде щось схоже на новорічну ялинку.

Салат Мімоза
Салат Мімоза

Ось і все! Салат “Мімоза” готовий і чекає на вашу подачу. Я завжди залишаю його в холодильнику на кілька годин, щоб смаки добре змішалися, а він став ще смачнішим. Сподіваюся, цей рецепт принесе святковий настрій вашій родині, адже він завжди викликає тільки приємні емоції та чудові спогади. Смачного і до нових кулінарних зустрічей!

Рецепт класичної “Мімози”: смак дитинства на вашій тарілці

Автор Anna GrinКатегорія: СалатиКухня: Українська

Дізнайтеся, як приготувати традиційний салат “Мімоза” за простим покроковим рецептом, який передається з покоління в покоління. Моя донька до речі готує цей салат тільки так)))

Інгредієнти

  • 3 картоплі відварені

  • 1-2 моркви відварені

  • 6 яєць відварених

  • 1 банка скумбрії або сардини в олії (консерви)

  • 1 ріпчаста цибуля

  • 1 банка майонезу (250 г)

  • Сіль за смаком

  • Зелень для прикраси

Приготування

  • Відваріть картоплю та моркву 20-25 хвилин, охолодіть і очистіть.
  • Відваріть яйця круто (приблизно 10 хвилин), охолодіть та очистіть.
  • Цибулю дрібно наріжте та промийте водою, щоб зняти гіркоту.
  • Розімніть консервовану рибу виделкою.
  • Моркву, картоплю та білки яєць натріть на крупній терці, жовтки — на дрібній (для прикраси).
  • Збираємо салат
  • Кожен шар змащуємо майонезом та овочеві прошарки треба підсолити.
  • Перший шар: Натерта картопля + сіль + майонез.
  • Другий шар: Рибна консерва + цибуля + майонез.
  • Третій шар: Морква + сіль + майонез.
  • Четвертий шар: Білки від яєць + сіль + майонез.
  • П’ятий шар: я завжди прикрашаю салат тертим жовтком натертим на дрібній терці.
  • Поставте салат у холодильник мінімум на 1-2 години, щоб він добре настоявся.

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*