Оселедець під шубою
Салати

Оселедець під шубою: Традиційний рецепт, який не втрачає популярності!

коментарі

Привіт, друзі! 😊 Сьогодні хочу поділитися з вами своїм улюбленим рецептом легендарного салату – “Оселедець під шубою”. Це страва, яку я готую кожного святкового сезону, і вона завжди збирає купу компліментів. Цей салат з оселедцем я також готую у будні дні тому, що це улюблений салат мого чоловіка. У цій статті я розповім вам всі свої секрети як приготувати смачний салат оселедець під шубою: як зробити шари ніжними та збалансованими, як дотриматися правильної послідовності шарів у салаті з оселедцем, щоб кожен інгредієнт ідеально поєднувався, і як прикрасити страву, аби вона стала справжньою окрасою столу.

Цей рецепт – класика, яка ніколи не втрачає своєї популярності. Приєднуйтесь, готуємо разом! 💖

Оселедець під шубою
Оселедець під шубою

Оселедець під шубою покроковий рецепт та правильна послідовність шарів

Інгредієнти:

  • Оселедець (філе) – 2 шт.
  • Картопля – 5 шт. (середнього розміру)
  • Морква – 3 шт.
  • Буряк – 2 шт. (середнього розміру)
  • Яйця – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 400 г
  • Сіль – за смаком (за потреби)

Покроковий рецепт приготування:

  • Відваріть картоплю та моркву в каструлі. варимо десь хвилин 25-30 до готовності овочей.
  • Буряк відваріть окремо. Буряк варимо близько 1 години.
  • Відваріть яйця до готовності, приблизно 9-10 хвилин.
  • Усі овочі охолодіть та очистіть від шкурок.
  • Яйця охолодить та почистить від шкаралупок.
  • Оселедець наріжте маленькими кубиками. Якщо він дуже солоний, попередньо замочіть у воді на 10 хвилин.
  • Цибулю дрібно наріжте кубиками. Щоб прибрати гіркоту залийте її водою на 10 хвилин. Потім злийте воду.
  • На тертці з великими отворами натріть буряк, моркву, картоплю та яйця. Все на окремі тарілки.

Тепер прийшла черга збирати салат “Шуба” у правильній послідовності.

Салат викладається шарами на плоску тарілку, оселедницю чи можна використати кільце та плоску тарілку, я часто так збираю салат. Так він виходить ровненький и гарний.

Оселедець під шубою
Оселедець під шубою

Кожен шар змащуємо майонезом та овочеві прошарки треба підсолити.

  • Перший шар: Натерта картопля + сіль + майонез.
  • Другий шар: Оселедець + цибуля + майонез.
  • Третій шар: Морква + сіль + майонез.
  • Четвертий шар: Білки від яєць + сіль + майонез.
  • П’ятий шар: Буряк + сіль + майонез.
  • Шостий шар: я завжди прикрашаю салат тертим жовтком натертим на дрібній терці. Це завжди виглядає гарно та охайно.
  • Зверху затягуємо салат харчовою плівкою і ставимо салат у холодильник мінімум на 2-3 години, а краще на ніч, щоб шари добре просочилися.

Оселедець під шубою – це не просто салат, а справжній символ домашнього затишку та святкового настрою. У нашої родини не одне свято не проходить без цього салату.

Також пропоную подивитись як можна приготувати оселедець під шубою по новому! 🙂

А дотримуючись усіх порад цей рецепт дозволить вам приготувати ніжну, соковиту страву, яка підкорить серце кожного за столом. Дотримуйтесь покрокових інструкцій, і ваш салат стане справжнім кулінарним шедевром!

Смачного!!!

Секрети ідеального салату “Оселедець під шубою”: Як приготувати улюблений салат до святкового столу.

Автор Anna GrinКатегорія: СалатиКухня: Українська

Покроковий рецепт смачного салату з оселедцем “Шуба” – класичний варіант, який мі звикли готувати багато років поспіль.

Інгредієнти

  • Оселедець (філе) – 2 шт.

  • Картопля – 5 шт. (середнього розміру)

  • Морква – 3 шт.

  • Буряк – 2 шт. (середнього розміру)

  • Яйця – 6 шт.

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

  • Майонез – 400 г

  • Сіль – за смаком

Приготування

  • Відваріть картоплю, моркву, буряк і яйця до готовності. Охолодіть і очистіть.
  • Оселедець наріжте маленькими кубиками.
  • Цибулю дрібно наріжте та замочіть у воді на 10 хвилин, щоб прибрати гіркоту.
  • Овочі натріть на крупній терці на окремі тарілки.
  • Яйця відокремте білки та жовтки. Білки натріть крупно. Жовтки натріть на дрібній терці, ми їх будемо використовувати для прикраси салату.
  • Збираємо салат оселедець під шубою
  • 1 шар – натерта картопля + сіль + майонез.
  • 2 шар – оселедець + цибуля + майонез.
  • 3 шар – морква + сіль + майонез.
  • 4 шар – білки від яєць + сіль + майонез.
  • 5 шар – буряк + сіль + майонез.
  • 6 шар – прикрашаємо жовтками.Оселедець під шубою
  • Поставте салат у холодильник мінімум на 2-3 години, а краще на ніч, щоб шари добре просочилися.

Нотатки

  • На фото Ви можете побачити як прикрасити салат з оселедцем – подрібнити кріп та вирізати з буряку серце. Така проста та гарна подача!

Цей салат стане справжньою окрасою вашого столу та сподобається всім гостям!

Коментарі

  1. Pingback: Єврейський салат з плавленого сирка: покроковий рецепт

  2. Pingback: Оселедець під шубою по-новому: стильна новорічна закуска!

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*